PR

2024.05.03. 11:46

Faktoring - A gyors likviditás forrása a vállalkozásoknak

PR cikk

Forrás: Depositphoto

A vállalkozások életében gyakran a likviditás hiánya jelentős akadályt jelenthet a fejlődés és növekedés előtt. A faktoring egy hatékony és gyors megoldás lehet ezen problémák kezelésére, ugyanis lehetővé teszi, hogy a vállalkozások azonnal hozzáférjenek halasztott bevételeikhez.

A faktoring alapelve egyszerű: a vállalkozások értékesítik az általuk kiállított számlákat egy faktor cégnek, aki azonnal kifizeti a számla összegének egy részét, általában a 90%-át, majd később elszámol a fennmaradó 10%-kal is.Ezután a faktor cég vállalja a kintlévőségek kezelését és beszedését, felszabadítva a vállalkozások számára a szükséges pénzügyi forrásokat.

A faktoring számos előnnyel jár a vállalkozások számára:

· Gyors likviditás: A faktoring segítségével a vállalkozások azonnal hozzáférnek a számlák összegéhez, nem kell várniuk a hosszabb fizetési határidőket. 

· Gyors szerződéskötés: A MagNet Faktorral például 24 órán belül szerződést köthetsz, ami jóval gyorsabb, mint a hagyományos banki hitelbírálati folyamat.

· Nem a céged, a vevőid vizsgáljuk: A faktorálás során a faktor cég a vevőket vizsgálja, nem a vállalkozást, így nem szükséges hosszadalmas és bonyolult hitelbírálati eljárás. 

A modern pénzügyi megoldások részeként a faktoring lehetőséget teremt a vállalkozásoknak, hogy hatékonyan kezeljék likviditási gondjaikat. Legyen szó egy kezdő startup-ról vagy egy már meglévő középvállalkozásról, a faktoring rugalmas és mindenféle méretű vállalkozásnak alkalmazkodik.

Ha vállalkozásodnak hétköznapi likviditási problémái vannak, hosszú fizetési határidővel küzd, vagy egyszerűen rugalmasabb megoldást keres a hagyományos hitelhez képest, a faktoring érdemes lehet a megfontolásra. A MagNet Faktor szolgáltatásaival könnyen számolhatod ki, hogy mennyibe kerülne a számláid faktorálása, és szakértőik segítségével minden kérdésedre választ kaphatsz. Ne hagyd, hogy a likviditási problémák visszafogják vállalkozásod fejlődését, próbáld ki a faktoringot és tapasztald meg annak előnyeit!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában